top of page

De NatuurTuin is een beweging

 

We inspireren, delen kennis en vergroenen de stad. Met een reeks participatieve projecten in openbare tuinen willen wij planten op een voetstuk zetten en de waarde van planten onder de aandacht brengen onder zoveel mogelijk stadsbewoners.

 

‘Van ‘Plantblindness’ naar ‘Plantawareness’

De NatuurTuin maakt onderdeel uit van een groter gedachtegoed. Mensen zijn op allerlei manieren afhankelijk van planten. Planten vervullen een cruciale rol voor ons bestaan. Ze zorgen voor zuurstof in de atmosfeer, bieden ons voedsel, bouwmateriaal en medicijnen. En ze zorgen voor een prettiger klimaat door regulatie van vocht en temperatuur. Planten, mensen en dieren leven in onderlinge samenhang in een complex web, het zogenaamd ecosysteem. Simpel gezegd zorgt een hogere diversiteit aan soorten voor meer veerkracht in het systeem. Zo werkt het overal, ook hier in de stad Rotterdam.

 

Desondanks accepteren we beplanting vaak als een vanzelfsprekend gegeven. De term ‘Plantblindness’ duikt regelmatig op, om aan te geven dat we beplanting vaak ervaren als alledaags decor zonder er aandacht aan te schenken. Zeer zonde. Want degene die zich verdiept in de schoonheid, diversiteit en functionaliteit van planten raakt betoverd!

Word jij ook een NatuurTuinier? Maak jij graag deel uit van een tuin waar de planten ten tonele worden gebracht? Of ken jij openbare plekken die kunnen worden vergroend, op een kunstzinnige wijze en met de planten centraal?

 

Laat het ons weten via natuurtuin@stekrotterdam.nl of laat een bericht achter dmv het contactformulier!

Hoi, ik ben Marieke, een bevlogen landschapsarchitect met hart voor participatieve processen

stek logo.png

En ik ben Farhana. Een tuinontwerper en natuurenthousiast vol bewondering voor de kleine en grote wonderen van de natuur.

Samen verspreiden wij ons enthousiasme graag onder de stadsbewoners van Rotterdam zodat we meer natuur in de stad kunnen creëren!

DSCF8224.JPG

De Natuurtuin is mede mogelijk door een fijne samenwerking met:

stimuleringsfonds.jpg
Villa_Zebra_logo.png
rotterdamse parkenmaand.png
rotterdams weerwoord.png
logo gemeente-rotterdam.png
bottom of page